Déčko zvládlo první dva zápasy nového roku na jedničku

Hned první lednový víkend roku 2024 se nesl ve znamení pátého kola Regionálního přeboru Vsetín. Do Hošťálkové zavítal průběžně poslední tým Karolinky. Již minulého roku však víme, že není radno nikoho podceňovat. K zápasu jsme přistoupili tedy zodpovědně a nominovali jsme následující borce: Ondru Karlíka, Laďu Palu, Milana Zelenku, Aleše Kafku, Luboše Vaculíka, Věrku Medunovou, Zdeňka Krejčího a Lumíra Povalu.

Zápas byl od prvních minut v naší režii. Ondra Karlík získal pěšce a kráčel k vítězství. Věrka i Lumír tahali za delší konec provazu. Kromě partie Zdeňka jsme nebyli nikde ohroženi. I díky kapitánování zkušeného Ladi Paly jsme sice na první pohled těsně, ale hlavně bezpečně dokráčeli k vítězství 4,5-3,5.

O čtrnáct dní později nás čekal další nevyzpytatelný soupeř, céčko Valašské Bystřice. Po namrzlé silnici okolo přehrady Bystřička jsme před devátou hodinou doklouzali do hracího sálu.

Znovu bez jakéhokoli podcenění jsme vyrukovali se sestavou: Tomáš Galda, Laďa Pala, Milan Zelenka, Pepa Bednařík, Luboš Vaculík, Věrka Krejčí, Jirka Vaculík a Jáchym Karlík.

Jako první skončil gentlemansky Laďa Pala, který nabídl remis Hance Obšívačové. Poté již začala jízda hošťalskovských. První výhru připsal v jednobrankovce Jáchym, následovaný Věrkou a Jirkou.

Poté přijal remízu Milan, který jako jediný byl v partii pasivní a chvílemi vypadalo, že by jeho pozice nemusela tlak soupeře vydržet.

Následně po pěkném taktickém úderu vyhrál Luboš, který využil pěšců navíc v centru šachovnice. Velmi houževnatou obranu prolomil díky taktickému obratu také Pepa a celý zápas završil Tomáš, který realizoval výhodu kvality. Celkové vítězství 7:1 tedy určitě potěšilo a hlavně i vylepšilo skóre.

Po 6 kole se naše déčko sluní na 1. místě, tak snad to vydrží! První únorový víkend přivítáme na domácí půdě tým Valašské Polanky.

JB

Výsledky soutěže zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *