Tým E se na domácí půdě rozešel smírně s Karolinkou B

Po odloženém zápase s Bystřičkou B nastoupil náš tým v novém roce v prvním zápase druhého dvoukola Regionální soutěže Vsetín proti týmu Karolinky B. věděli jsme, že hosté určitě nastoupí v silnější sestavě než doma. I my jsme potřebovali posílit sestavu, a proto  jsme zařadili do mužstva Laďu Pončíka a Jardu Surého, kteří v letošní sezóně ještě za tým E nehráli.

Utkání se pro nás začalo vyvíjet dobře. Na čtvrté šachovnici hrál Vašek Vaculčík  proti panu Bambuškovi. Ten mu vzápětí po zahájení nastavil dámu a vedli jsme 1:0. 

Na třetí šachovnici hrál bílými figurami pan Krejčí. Po vyrovnaném zahájení se dostal bílý na královském křídle pod prudký útok černého, který trochu podcenil. a černý zvítězil matovým útokem a vyrovnal stav utkání na 1:1. 

Na páté šachovnici sehrál  bílými figurami Lumír výborně zahájení, získal malou poziční výhodu a zaútočil na královském křídle. Černý nastavil figuru a záhy se vzdal. Vedli jsme tak 2:1.

Na první šachovnici nezklamal Laďa Pončík, s kapitánem soupeře sehrál velmi dobře zahájení. Po několika výměnách se pozice zcela vyrovnala. Ani jeden ze soupeřů nechtěl riskovat, proto se oba dva soupeři shodli na remíze.

Stav utkání byl 2,5 : 1,5 pro domácí. O osudu utkání se rozhodovalo na druhé šachovnici. Jardovi Surému se zahájení vůbec nepovedlo, soupeř získal bílými velkou poziční výhodu, když měl Jarda značné problémy s vývinem dvou figur na královském křídle. Nakonec se mu podařilo za cenu pěšce své figury dostat do hry. Po výměnách lehkých figur přešla partie do pěšcové koncovky, která však byla bohužel prohraná. Naši soupeři tak vyrovnali stav zápasu na 2,5 : 2,5. 

V tomto zápase jsme potřebovali zabodovat, což se nám podařilo. Poděkování patří všem hráčům za bojovnost. V příštím kole zajíždíme na zápas do Huslenek.

Josef Fuksa

Odkaz na soutěž zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *