Céčko poslední zápas roku 2023 zvládlo na jedničku

Poslední víkend před Vánocemi bylo v hošťalovské sokolovně rušno, když se odehrál dvojzápas nejvyšší české šachové soutěže, který doplnilo nedělní klání béčka s Třincem a céčka s rezervou Valašského Meziříčí.

Díky nejsilnější možné sestavě béčka jsem jako kapitán mohl přivítat do našeho týmu Toma Galdu a Ondru Karlíka. Po nečekané prohře v Holešově jsme si potřebovali připsat tři body a proto i na poslední šachovnici zasedl letos podruhé hrající Jáchym Karlík. I tentokrát z toho byla miniaturka a jasné vítězství našeho hráče – 1:0.

Popis není dostupný.

Partie jsme od začátku kontrolovali, všichni hráči s bílými figurami stáli výborně. Na druhou šachovnici zasedl Franta Veselský, opět černými kameny, a byla z toho spolehlivá remíza. Remízu si připsala i Věrka Krejší hrající černými na čtvrté šachovnici – 2:1.

Já jsem stál po zahájení s poziční výhodou, kterou jsem však nepřesným tahem do koncovky ztratil. Rozhodl jsem se však v partii pokračovat a připravit si co největší šance na výhru. Ve stejnobarevné střelcovce soupeř záhy udělal chybu, kterou jsem přesnou hrou uplatnil k dalšímu bodu – 3:1.

Popis není dostupný.

Ondra Karlík si mezitím stihl připravit vyhranou pozici, když našel recept na houževnatého soupeře. Do vítězné pozice převedl partii i letos výborně hrající Jirka Vaculík – 5:1.

Na první desce hrající Tom Galda měl od začátku příjemnější pozici, ale najít recept na získání materiální výhody se mu nepodařilo. Po zablokování pozice se se soupeřem dohodl za již rozhodnutého stavu na remíze. Jako poslední dohrával Luboš Vaculík, který měl horší pozici, ale nakonec i on neprohrál a vykouzlil remízu – 6:2.

Již tento víkend odehraje céčko domácí zápas s týmem Bystřice pod Hostýnem.

Aleš Kafka

Výsledky: zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *