MČR do 8 let s naší stopou!

Mistrovská akce pro nejmenší šachisty se uskutečnila ve dnech 30.4. až 1. 5. 2023 v Krnově. Vlajky našeho oddílu zastupovali hned tři hráči – Olinka Hradilová, Lukášek a Davidko Kovářovi.

Nejlépe soutěž zahájila nejméně zkušená Olinka a první dvě partie dokázala vyhrát. Hrála i na online šachovnicích a mohli jsme sledovat její hru na počítači. I když další hráčky nebyly jednoznačně lepší, tak prohrávala partie tím, že darovala soupeřkám např. dámu a tato ztráta se již nedala dohnat. Olinka hrála rychle, bude potřeba v budoucnosti víc přemýšlet nad jednotlivými tahy. Celkem získala 3.5 bodu.

Lukášek začal problematicky a první tři partie prohrál. V dalším průběhu ukázal, že jeho účast na MČR byla oprávněná a celkově se mu podařilo získat 5 bodů z 9 zápasů.

Davidko měl lepší vstup. Po čtyřech kolech nasbíral 3 body. V dalším průběhu ho srážely vznikající díky rychlé hře. Celkově získal 4 body.

Herně byli dobře naši hráči připraveni, jen se do této vrcholné soutěže nestihli naučit vhodně hospodařit s časem. Svou příliš rychlou hrou se pak připravili o lepší umístění.

Přivezli si ale další zkušenosti a pohárek za účast. Děkujeme za dobrou reprezentaci oddílu.

Ing. Jaroslav Košela

Zleva Luky Kovář, Olinka Hradilová a David Kovář, MČR do 8 let, Krnov 2023

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *