Rekordní školení rozhodčích v Hošťálkové

V sobotu a neděli 5.-6. listopadu 2021 se v Hošťálkové uskutečnilo historicky první školení a seminář rozhodčích 2 a 3 třídy. Vedoucím lektorem byl rozhodčí první třídy Josef Bednařík. Díky organizaci v DPS v Hošťálkové se po mnoho letech uskutečnilo školení jinde než ve Zlíně. Možná změna lokality, možná lektora, přilákala fantastický počet 24 zájemců. Dva absolvovali školení třetí třídy a zbytek třídy druhé.

Popis není dostupný.

Lektor Josef Bednařík pojal školení nejen jako výklad stanovených témat, ale ihned na samotném začátku poprosil všechny účastníky o průběžné sdílení jejich zážitků, zkušeností, nejasností. Sdílení praxe patří mezi jedny z nejdůležitějších pilířů školení nových rozhodčích. Díky aktivitě všech se během dne vyskytlo nespočetné množství doplňujících otázek, nastínění zajímavých situací, které vznikly při zápasech či turnajích.

Během dne se tedy podrobně probraly tyto témata: FIDE pravidla, soutěžní řád, nastavení hodin, swiss-manager, klasifikační řád, neopomněla se ani ekonomická směrnice či losovací systém každý s každým.

Jak dodává vedoucí lektor Josef Bednařík: ,,Celé školení jsem si náramně užil. Všichni účastníci skvěle spolupracovali, kladli dotazy a zapojovali se do diskuzí. Hned se díky tomu přednáší lépe, než kdyby školení probíhalo jako monolog. Kladné hodnocení přišlo také od některých účastníků: ,,Díky moc, bylo to super, všem doporučím. ; ,,Děkuji jak za potěšující zprávu (pozn. reakce na zprávu k výsledkům závěrečného testu), tak i za skvělé školení. Byl to užitečně využitý a příjemně strávený volný čas.

Popis není dostupný.

Seznam úspěšných účastníků:

Školení a seminář R2:

Galda Tomáš
Paseka Petr
Hlobil Tomáš
Havelka Ondřej
Hampl Pavel
Filák Josef
Vraj Ondřej
Fuksa Josef
Beneš Miroslav
Křenek Roman
Bartošek Ivan
Krejča Jakub
Vraj Karel
Vaňhara Antonín
Myška Dušan
Pecl Jaroslav
Martinka Jakub
Krupa Josef
Holman Radek
Hampl Martin
Haboň Martin
Sojka Aleš

Školení R3:

Dvořák Miroslav
Vaculík Jiří

Popis není dostupný.

,,Školení nakonec i díky opravnému termínu zvládli všichni účastníci! Máme tedy mnoho nových rozhodcovských tváří, což mě moc těší. Pozor na ně, kolegové budou ve sporech nekompromisní. doplňuje Bednařík.

Opravný termín pro neúspěšné byl stanoven se 14- denním odstupem, tak aby si všichni repetenti stihli dostudovat potřebné podklady.

Vedoucí semináře závěrem dodává: Velké poděkování patří všem účastníkům také za vzornou přípravu před samotným dnem D. Všem přeji mnoho úspěchů, nespočet správně vyřešených sporů a hlavně je důležité mít na mysli, že absolvované školení a úspěšně zvládnutý test je sice úspěch, ale reálná praxe je to nejcennější a nejdůležitější. V praxi vznikají ti nejlepší rozhodčí. Proto buďte aktivní a každý spor si vychutnávejte 🙂.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *