Eliška Císařová zlatá a Barborka Jochcová stříbrná v Malenovicích!

V sobotu 13.1.2024 pořádal šachový oddíl ŠK Zlín – Malenovice 2. turnaj GP Zlínského kraje v rapid šachu mladých šachistů. Turnaj byl rozdělen do 3 kategorií U10, U12, U14. Z našeho oddílu se zúčastnilo celkem 8 mladých šachistů.

Z Hošťálkové přijela Eliška Císařová, Barborka Jochcová, Natálie Flachsová, David a Lukášek Kovářovi, Honza Císař.

Z Kašavy se zúčastnil Vojta Folta a Vojta Černoch. Všichni startovali v kategorii do 10 let.

Společné foto výpravy na GP Malenovice.

V této kategorii soutěžilo 46 hráčů. Úspěchem skončil turnaj pro Elišku Císařovou, která obsadila v kategorii děvčat 1. místo s 5 body. Velkým překvapením bylo 2. místo Barborky Jochcové, která uhrála 4 body. 6. místo obsadila Natálie Flachsová s 1,5 body. V kategorii chlapců obsadil 9. místo Lukášek Kovář s 5 body, David Kovář 11. místo se 4,5 body, Vojta Folta 27. místo se 3 body, 40. místo Vojta Černoch se 2 body a hned za ním skončil Honza Císař rovněž se 2 body.

Naší největší slabinou však stále zůstává hospodaření s časem. Všichni hráči i přes neustálé upozorňování trenérů hrají příliš rychle a tím se zbytečně připravují o lepší umístění v turnaji. Na tuto věc se musíme v kroužcích s dětmi zaměřit jako první. 

Z turnaje si všichni naši hráči a hlavně ti, co startovali v turnaji vůbec poprvé, odvážejí pěkné zážitky a také cenné zkušenosti. Všichni dobře reprezentovali náš oddíl. V průběhu celého turnaje se o děti staral pan Michal Císař a Pepa Fuksa. Poděkování patří panu Císařovi z Hošťálkové a panu Foltovi z Kašavy, kteří zajistili dopravu dětí na turnaj.

Pepa Fuksa

Moc pěkné fotografie zachytila Gabriela Jochcová.

Výsledky můžete zhlédnout zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *