Eliška a Luky na turnaji v Brně

Netradičně v pondělí 12. 12. 2022 vyrazili Luky Kovář a Eliška Císařová společně s tatínkem od Lukáše na mládežnický turnaj v Brně. Pětikolový rapid turnaj hraný tempem 10 minut + 5 vteřin za tah byl určen primárně pro začínající děti do 12 let. Přestože naši mládežníci patřili mezi nejmladší účastníky, s věkovým rozdílem se prali statečně.

V pěti kolech nasbírala Eliška celkem 2,5 bodu a stala se tak bronzovou dívkou turnaje. Nutno podotknout, že v posledním kole se Eliška potkala s celkově druhou dívkou turnaje. Eliška měla partii vyhranou, ale díky rychlé hře nakonec místo bodu připsala na konto nulu, které ji v přímém souboji stála právě druhé místo mezi dívkami.

Luky Kovář v konkurenci starších dětí získal pěkné dva body, což vyneslo 16 místo z 26 účastníků. Všechny děti si z turnaje odvezly pěkné ceny, což nebývá standardem pro každý turnaj.

Kompletní výsledky lze studovat na chess-results. Fotogalerii poté zde.

Eliška Císařová druhá zleva.

Jeden komentář u “Eliška a Luky na turnaji v Brně”

  1. Lukášek i Eliška neměli štěstí na los. Hráli 3 zápasy s hráči první desítky, zatímco hráč umístněný na 10 místě nehrál s žádným hráčem první desítky.
    Ještě bych opravil. Lukášek skončil na 16 místě ne na 26 místě.
    Košela Jaro

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *