Pardubický blicák družstev v režii Hošťálkové

Kromě turnaje družstev, který se hrál hned na úvod největší šachové akce nejen v tuzemsku Czech openu v Pardubicích, o kterém jsme přinesli shrnutí již v předešlém článku, se naši šachisté zúčastnili dalších dvou doprovodných akcí.

V sobotu 16. července se dvojice Jakub Krejča a Pepa Bednařík zúčastnili přeboru republiky v holanďanech. I přesto, že se turnaje zúčastnili zkušení „bughousisté“, dokázali kluci uhrát mnoho cenný bodů a celkově skončili na 6 místě v republice v této speciální disciplíně. Výsledky zde.

Pěkný výsledek se však na festivalu šachu zrodil pro hošťalkovské o necelý týden později. V pátek 29. 7. 2022 se v Pardubicích doslova sesbírala čtveřice hošťalkovských k turnaji v bleskovém šachu družstev. Složení bylo následující Kilián Slovák, Patrik Gnida, Jakub Krejča, Josef Bednařík, doplněni postoupeckým Filipem Vrzalem.

Může jít o obrázek 9 lidem , stojícím lidem a indoor

Do turnaje bylo přihlášeno celkem 12 týmů z 5 federací. Hrálo se tedy systémem každý s každým, tempem 5min+0s. Turnaj byl hodně vyrovnaný a nakonec tedy rozhodla famózní výhra 3:1 proti týmu z Ukrajiny. Celkově tedy naše družstvo o pomocné hodnocení skončilo na prvním místě a kluci se mohli radovat z pěkných cen a poháru. Na závěr si dovolíme přidat další legendární hlášku, která po turnaji padla na účet Kuby Krejči: „Vraťte ho tam, odkud jste ho vzali.“ Zbytek už je pouze a jen na představivosti čtenáře. 🙂

Výsledky můžete zhlédnout zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *