Hošťálkovští šachisté zářili na Vsetíně

Dne 2.-6.7 se uskutečnil Přebor Vsetína v klubovně Zbrojovky Vsetín. Zúčastnilo se 25 hráčů, dva z nich byli z Hošťálkové – Patrik Gnida a Jakub Krejča.

Z Patrikem jsme se přihlásili na poslední chvíli a hned jsme na startovní listině obsadili první dvě příčky. I když papírově silnější, tak jsme museli velmi bojovat a často jsme odcházeli s hrací místnosti mezi posledními.

Při prvních dvou kolech jsme s Patrikem oba vybojovali dva body. Ve třetím kole bylo Hošťálkovsko-Vlašimské derby, kdy jsme se střetli na prvních dvou šachovnicích. Patrik remizoval s Vojtěchem Dudkem a já jsem doslova vyseděl výhru s Patrikem Pýchou, když jsme se blížili pomalu ke 100 tahům.

Následně jsme oba vyhráli 4. kolo a v 5. kole přišel na řadu náš společný zápas. Ani jeden z nás nechtěl dát svou kůži lacino. Po boji se však ukázalo, že remis bude pro oba hráče pravé ořechové. Čekali nás poslední dvě kola a já jsem měl pul bodu náskok, ale hned v dalším kole mě o tuto výhodu obral díky remíze Vojtěch Dudek. Tak se Patrikovi podařilo mě dohnat a do posledního kola jsme nastupovali oba s 5 body.

Po výhře v posledním kole finální tabulka vypadala takto 1. Patrik Gnida 2. Jakub Krejča 3. Vojtěch Dudek  

Kompletní výsledky zde: Chess-Results Server Chess-results.com – 47. ročník Přeboru města Vsetína 2. – 6. 7. 2022

Fotky: 47. Přebor města Vsetína – vskm – album na Rajčeti (idnes.cz)

Zprávy z turnaje: Šachový klub VSETÍN – Turnajový bulletin 2022 (sachy-vsetin.cz)

Patrikova paráda z posledního kola 😀 (Gnida Patrik-Anežka Vlková)

vs 2022 foto

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *