Velká Cena ŠSČR aneb šachisté z Hošťálkové nezklamali

Protože svět nadále ovládá virová pandemie Covidu-19, rozhodl se Šachový svaz České republiky uspořádat náhradní program za zrušené soutěže družstev v podobě online soutěží. Hrálo se na platformě Tornelo tempem 15 + 10 za docela přísných opatření (snímání obrazovky od 1. po 10. šachovnici a snímání obličeje). Tato anticheatingová opatření byla pro mě zpočátku nepříjemná.

Všechny turnaje se hrály o víkendech, každou sobotu proběhla Velká Cena a v neděli Online ligový pohár, který hrály týmy. Hráči z Hošťálkové zasáhli do bojů Velké ceny, tedy turnajů pro jednotlivce.

V tomto formátu se hrálo sedm kol, každé po týdnu. Jednotlivé výsledky z kol se sčítaly pro celkové umístění. Z našeho oddílu se zúčastnilo trio hráčů, a to Pepa Bednařík, Karel Vraj a já (Tomáš Galda). Nejvíce startů si připsal Pepa (4), já (3) a Karel jeden.

Nejlépe se dařilo Pepovi, který se stále umisťoval mezi nejlepšími. Dokonce se mu podařilo v 5. kole Velké Ceny suverénně vyhrát, za což mu patří gratulace! V celkovém pořadí Velké ceny se pak Pepa umístil na 10. Místě.

Přestože jsem neodehrál všechny kola, jsem se svým výsledkem vcelku spokojený. Nejvíce se mi zadařilo v posledním turnaji, a tak jsem se s úspěchem umístil na 11. místě. Celkově jsem se umístil na adekvátním 28. místě.

Karel hrál pouze jeden turnaj Velké ceny. Díky tomu bylo jeho celkové umístění až na 55. Místě.

Série Velké Ceny se určitě povedla. Hráči každou sobotu seděli u obrazovek přibližně 4,5 hodiny, což si zasluhuje uznání za takový výkon. Přeci jen je velký rozdíl mezi sehráním partie obvyklým způsobem a internetovým.

Tímto článkem bych chtěl poděkovat ŠSČR za uspořádání těchto soutěží, které zpříjemnily dny šachistů v současné nelehké době.

Přehled výsledků, zpravodajství na webu ŠSČR naleznete: https://www.chess.cz/online-souteze-sscr/

Tomáš Galda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *