Béčko porazilo céčko Vsetína vysoko 6,5-1,5

Dne  23.2.2020 v devátém kole se utkaly reservy dvou nejlepších oddílů v okrese Vsetín. Zbrojovka Vsetín ‚C‘  hostila ŠACHY Hošťálkovou ‚B‘. Družstva mají na soupiskách tři prvoligové KM hráče.

V samotném zápase byla Hošťálková ve všech směrech lepší a vyhrála jednoznačně 6,5  –  1,5.

Tabulka po 9. kole.

           Odjezd byl plánovaný v 8.15 hod od kostela. Tentokrát jsem byl na stanovišti již v 8:00 hod. Vladimír Pala totiž přijel autobusem z Přerova těsně po osmé hodině a já mám pro něj přichystaných pár překvapení. Za zásluhy prací v oddíle jsme mu vyřídili a zaplatili titul FM  –  FIDE Master, dále jsem mu ukázal novou zapůjčenou místnost, tedy novou hernu pro oddíl od podnikatele pana Milana Kováře – čímž si mu dovoluji i touto cestou poděkovat za podporu! Mezitím u auta čekají Michal s Ondrou V. Poslední zmiňovaný v Ratiboři přestupuje do druhého auta k bratrům Vaculíkovým, kteří mají dále vyzvednout Tomáše v Jablůnce. My jedeme do Kateřinic pro Jáchyma.

Pohled na výsledky zápasu Vsetín – Hošťálková.

Na zápas přijíždíme bez hráčů na 1,3 a 5 místě soupisky, avšak zase družstvo omlazujeme o Michal a Jáchyma. Tom a Jáchym hrají s elově silnějšími hráči a oba připisují cenné vítězství. U Toma jsou pěkné výsledky delší dobu, pevně věřím, že i nadále bude poctivě trénovat a nynější výsledky ho budou motivovat. Domácí jen třikrát remizovali. Boj skončil tedy jednoznačným vítězstvím pro Hošťálkovou 6,5 – 1,5. Svůj minizápas prohráli důchodci (standartek- je potřeba potrénovat pánové 😀 – pozn. webmastera 🙂 )  3 – 3,5 proti omladině  /Ondřej,Tomáš,Michal a Jáchym/.

Nejlepšími hráči jsou: Vraj Ondřej         7 bodů z 9 zápasů                             Galda Tomáš   6,5 bdů z 8 zápasů


Dvě kola před koncem vede Šachy Hošťálková ZKS východ  o 6 bodů před Zubřím.

Veselský František

Ve věku 91 let zemřel dlouholetý hráč oddílu Eduard Vítek. Pohřbu se zúčastnili Veselský a Surý. Čest jeho památce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *