Karel Vraj na Polofinále MČR juniorů

Ve dnech 9.-16.11. 2019 se po roce opět konalo Polofinále MČR juniorů ve Špindlerově Mlýně, odtud byla možnost postupu do finále, které se bude hrát v Koutech nad Desnou. Jako 33. nasazený jsem si dával skromnější cíle.

Po osmihodinové cestě nás Krkonoše uvítaly chladným a deštivým počasím. Ani jsem se pořádně nerozkoukal a chvilku po příjezdu začalo první kolo. Po odehrání jsem věděl, že mě ve Špindlu čeká těžký boj. Skoro celý turnaj se opakoval stejný scénář: špatné zahájení, po kterém pokud soupeř neudělal chybu, následovala maximálně remíza. Nakonec však díky dobrému závěru (2,5 bodu z 3) jsem se umístil na celkově 33. místě. Což odpovídá nasazení. Během týdne jsme se dvakrát podívali do města, po večerech hráli deskovky nebo odpočívali.

Celkově jsem čekal od sebe víc. Nutno podotknout, že se mi smůla lepila na paty-remíza s kvalitou navíc, prohra v časovce v pozici +7, avšak stalo se. Ze špatných rozhodnutí jsem si vzal ponaučení. Poděkování na závěr patří všem z Krajské výpravy (Filip Matůš, Mikuláš Trávníček s panem Trávníčkem, Viktorie Všetulová, Nela Otáhalová), se kterýma jsme utvořili skvělou partu, Martinu Beilovi, díky kterému jsem se opět o kus posunul a oddílu Šachy Hošťálková. A nebojte, potrénuji a příští rok se snad ukážu v lepším světle jak letos.

Odkaz na výsledky: ZDE

Online přenos probíhal: ZDE

Fotogalerie: ZDE

Karel Vraj

Karel Vraj vpravo, pohled na hrací sál

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *