Žáci ZŠ Hošťálková třetí v krajském přeboru

V úterý 9.4.2024 se ve Zlíně konalo krajské kolo ZŠ čtyřčlenných družstev v šachu. Tohoto krajského kola se zúčastnili z každého okresů Zlínského kraje 2 nejlepší družstva. ZŠ Hošťálková jako vítěz okresního kola hrála v kategorii žáků 1.-5. třída. Máme velmi vyrovnané družstvo, které tvoří Eliška Císařová, Lukáš Kovář, David Kovář a Barborka Jochcová.

Na tréninku před konáním krajského kola jsme s dětmi probírali koho z těchto dětí dát na jednotlivé šachovnice. Nakonec vítěznou sestavu jsme neměnili. Elišce Císařové jsme dali těžkou roli na první šachovnici a Barborka hrála čtvrtou. Potřebovali jsme hlavně bodovat na třetí a čtvrté šachovnici. Každý bod z první a druhé byl vítaný. Doufali jsme v třetí místo a hned v prvním kole nám bylo přiděleno družstvo z Vlčnova. Hlavní konkurent o medaile.

Eliška Císařová, foto Gabča Jochcová

Po velmi dobrém výkonu jsme zvítězili 3 : 1 . O veliké překvapení se postaral Lukášek jenž zvítězil s hráčem s Elo 1431 Další body přidal Davidko a Barborka. V druhém zápase jsme těsně prohráli s Uherským Brodem 2.5 : 1.5 .Plně bodovala Barborka a remízu uhrál Davidko. Ve třetím zápase nás čekalo druhé mužstvo z našeho okresu Hovězí. Lukáškovi, Davídkovi a Barunce se zadařilo a zvítězil. Stačilo nám to na výhru 3 : 1 . Ve čtvrtém kole nás čekal oddychový soupeř Malenovice B. Zvítězili jsme 3 : 1 , když jedinou porážku zaznamenal Lukášek. V pátém kole jsme nastoupili proti nejlepšímu družstvu v krajském kole. Po další výhře Barborky jsme brali přijatelnou porážku 3 : 1. Nešťastný Davidko dostal šustr mat. V boji o postup nastoupili naši v šestém kole proti Kroměříží a utkání skončilo nerozhodně 2 : 2. Zvítězil Lukášek a Barborka. Pokud jsme si chtěli zachovat šanci na medaili případně postup, museli děti porazit druhé družstvo z Kroměříže. Vítězství 3 : 1 nám stačilo na třetí místo. Na postupové místo chyběl jediný bodík. Nejlépe se dařilo Barunce. Ze 7.  zápasu 7 bodů / Rp 1800 /. O další body se zasloužil Lukášek se 4 body, Davidko se 4.5 bodem a nejtěžší úlohu měla Eliška a i tak získala 1 bod. 

Barborka Jochcová se svým trenérem Jarou Košelou, foto Gabča Jochcová

Dozvěděli jsme se radostnou zprávu, že i naše družstvo nakonec postupuje na divokou kartu na MČR školních týmů, které se bude konat koncem června ve Zlíně.  Blahopřejeme našim nejmenším dětem a děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu. Jaro K.

Výsledky zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *