Céčko padlo v Holešově

V předvánoční atmosféře se náš tým vypravil na výlet do Holešova. Utkání krajské soutěže doprovázely komplikace se skládáním sestavy a v neděli ráno pak s dopravou.

V sobotu před utkáním se ještě konalo skvělé školení rozhodčích II. třídy pod vedením Pepy Bednaříka, na které zavítal i Patrik Navrátil. Ten se tak letos poprvé mohl objevit v sestavě našeho týmu. Nakonec se i s ním podařilo poskládat osmičku hráčů, která se mohla vypravit do Holešova.

Hned na úvod je třeba adresovat velkou pochvalu jak pro Patrika tak pro Pepu Bednaříka. Oba se ujali dopravy hráčů na zápas. Když ráno vjeli do neprohrnutých hostýnských vrchů a začali zdolávat cestu na Tesák, tak bylo jasné, že vše nebude mít hladký průběh. Nakonec dorazili s mírným zpozděním a po dohodě s hosty se odložil začátek do jejich příjezdu.

Podobné komplikace začaly vznikat i na šachovnicích. Na poslední desce tentokrát nastoupil trenér mládeže Jaroslav Košela. V zahájení získal pěšce, ale zaoslal ve vývinu a soupeř jej zničil útokem na krále. V té chvíli stál špatně i pan Surý a Luboš Vaculík ztrácel lehkou figuru bez kompenzace.

Ondra Vraj na první šachovnici rozehrál slovanskou obranu a nepodařilo se mu vytvořit slabiny v poli soupeře, aby mohl bojovat o vítězství. Připsal remízu. K té to dopracoval i Luboš, který rozpoutal na šachovnici chaos a našel protihru s útokem na krále. Dokonce i objektivně vyhranou pozici, ale domluvili se na remíze. Po dohrání 4 partií byl stav 3:1 pro domácí.

Na zbylých šachovnicích se pozice vyvíjely v náš prospěch a objektivně jsme mohli připsat remízu. Nicméně já v souboji kapitánů nedokázal najít tah, po kterém by se hrálo už jen na dva výsledky. V závěru pak přišlo přehlédnutí, kdy se mi soupeř dostal do pozice a tvrdě útočil na oslabeného krále. Nezbývalo než kapitulovat – 4:1.

Patrik měl v tu chvíli nabídku remízy. Jako kapitán jsem jej požádal, ať bojuje až do konce a zkusí vykřesat celý bod. To bohužel nebylo reálné, pozice byla jasně remízová. I přes výhry Pepy a Jirky Vaculíka padly naše šance na zápasové body 4,5-3,5.

Výsledky zde.

Aleš Kafka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *