Vašek Vaculčík stříbrný na Vasto tour!

Prvním turnajem v nadcházející šachové sezoně pro naše nejmenší šachisty byl silně obsazený turnaj Podzimní pohár 1. VASTO ve Vsetíně, který se konal v sobotu 5.10.2024 v sále Kulturního domu. Akci pořádal Šachový oddíl Vsetín a celý turnaj sponzorovala stavební firma VASTO. Na turnaj se přihlásilo 75 dětí. Z našeho oddílu se zúčastnilo celkem 10 dětí, 4 z šachového kroužku v Hošťálkové a 6 dětí z šachového kroužku v Kašavě.

Z Hošťálkové to byli Davídek a Lukášek Kovářovi, Natálie Flachová a Václav Vaculčík, který patřil k našim největším nadějím. Z šachového kroužku Kašava přijeli Eliška a Jan Marušákovi, Robin a Radim Zvonkovi, Vojtěch Černoch a David Gavenda, kteří přijeli na turnaj hlavně sbírat první zkušenosti. Děti doprovodili trenéři Jarda Košela a Josef Fuksa, z rodičů pak paní Marušáková, která zajistila dopravu dětí. Nevýhodou turnaje je, že děti nehrají podle podle věkových kategorií, ale všichni dohromady. Mezi nimi je pak velký výkonnostní rozdíl. Pořadatelé až na konci turnaje vyhodnocují podle věkových kategorií jednotlivé vítěze. 

Trenér Josef Fuksa s dětmi z kroužku v Kašavě

V turnaji se dařilo Vaškovi Vaculčíkovi, který hraje za náš klub a se 6 body skončil na krásném druhém místě. Po šesti kolech mu patřilo místo první. V boji o vítězství podlehl v posledním kole hráči ze Vsetína.

Druhým nejúspěšnějším z naší výpravy byl Davídek Kovář, který v tak těžké konkurenci uhrál 4 body. Méně už se dařilo Lukáškovi Kovářovi se 3 body. Z kašavského kroužku získal nejvíc bodů – 2,5 – Honza Marušák. Bodovali i ostatní, nikdo nezůstal bez bodu. Pro ně to byl první těžký turnaj, kde se utkali i se staršími dětmi a byla to pro ně cenná zkušenost. Dětem se turnaj líbil a těší se na další VASTO.  Naše oddílová účast byla poměrně velká a určitě jsme se ve startovní listině neztratili. Věřím, že v příštím turnaji bude naše účast ještě větší. 

Zapsal Josef Fuksa a Jarda Košela – trenéři dětí 

Dětem patří velké poděkování za vzornou reprezentaci oddílu, trenérům za péči a práci o mládež v našem oddíle.

Kompletní výsledky lze zhlédnout na chess-results.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *