Tři medaile z posledního krajského přeboru mládeže!

Na sobotní závěrečný čtvrtý turnaj GP, který se konal 4.5.2024 v Domě kultury ve Vsetíně se z našeho oddílu přihlásilo 14 dětí. Jen v kategorii do 10 let se prezentovalo 53 dětí z našeho kraje. Největší naději na postup měla Eliška Císařová a Barborka Jochcová. Obě děvčátka vstoupila do turnaje pravou nohou a první tři partie vyhrály. Do posledního kola bojovali obě o první místo v kategorii děvčat. Nakonec je o půl bodu předběhla Šárka Kyjovská ze Sulimova, které pomohlo přijatelnější losování.

Hrála jen se dvěma hráči z první desítky. Barborka oproti tomu vyzvala hned čtyři hráče z první desítky, přičemž dvě utkání urvala na svou stranu. V celkovém pořadí se Barborka umístila na 6. místě a Eliška na 7. místě. V Kategorii děvčat získala ve čtvrtém turnaji Barborka stříbrnou medaili a Eliška bronzovou. Obě uhráli pět bodů. Navíc Barborka zvítězila v kategorii do 8. let, kde na druhém místě zdatně sekundovala další naše malá princezna Eliška Marušáková. Moc gratulujeme!

V celkovém pořadí po čtyřech turnajích si zajistila postup na MČR Šárka Kyjovská a naše děvčata skončili na druhém a třetím místě. Škoda, že jsme nezúčastnili jednoho turnaje. Umístění mohlo být ještě lepší.

Jen o půl bodu méně získal Lukášek Kovář. Do posledního kola bojoval o medaili ale nezvládl poslední zápas s osmým hráčem a skončil v celkovém pořadí na 13 místě. Pro ostatní naše děti to byla dobrá příprava s těmi nejlepšími na další turnaje. 

V kategorii do 14 let jsme měli jednoho zástupce-Václava Vaculčíka. Začal remízou v první partii s třetím hráčem a ve druhém kole naplno bodoval. Pak se mu přestalo dařit a skončil 20 se třemi body. Celkově s výkony hráčů můžeme být spokojeni. Na turnaj jsme vyslali výpravu čítající 14 hráčů!

Jaro Košela

Kompletní výsledky naší výpravy: zde

Povedené fotky jsou z fotoaparátu Gabči Jochcové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *