Šachisti kolektivem roku 2023 okresu Vsetín!

Pro mnohé z nás znamená rok 2023 již dávnou historii, kdy nemáme ponětí, co jsme dělali včera, natož před stovky dnů. V místních šachistech z Hošťálkové však rok 2023 zůstane pevně vryt do jejich pamětí. Z hlediska kolektivu se totiž podařilo hned několik významných úspěchů, kterých si všimla a nezapomněla na ně Česká unie sportu (ČUS).

Bezesporu historickým milníkem nejen pro oddílový, ale také Valašský šach byla kuriózní záchrana áčka v nejvyšší tuzemské šachové soutěži – Extralize. Celý oddílový kolektiv zde ukázal týmový duch, soudržnost a i během velmi těžkých prvních devíti kol nenastala žádná krize, která by znamenala rozklad týmu. Vše v kombinaci s omezeným rozpočtem a proti týmům, které čítaly nespočty šachových velmistrů a hvězd nejen tuzemských rozměrů. Do Valašské vesnice pravidelně mířili hráči z celého světa, šachové legendy s tituly evropských mistrů nebo dokonce také samotní mistři světa!

Celá tato sranda se však netočila pouze kolem Extraligy, do které mimo jiné zasáhli všichni naši hráči na soupisce, ale také udeřila ať už nepřímo naprosto na všechny členy našeho oddílu. Osekány musely být výdaje napříč všemi týmy a každý člen si uvědomoval následky, které tato hvězdná soutěž ponese. I přesto náš B tým obsadil medailovou příčku ve 2. lize a naše C a D týmy dokonce zavelely k postupu. Mládežníci začali sbírat medaile na okresních a krajských kolech, čímž navázali na naši první mládežnickou generaci, která vznikla v Hošťálkové před cca 15 lety.

Všechny tyto aspekty nás nakonec vynesly k ocenění Kolektiv roku 2023 okresu Vsetín! Podruhé za sebou jsme se tedy zařadili po boku kolektivům jako je například Vsetínský hokej či házená v Zubří. Je to bezesporu skvělé poděkování za velkou práci oddílu, který ještě před 15 lety hrál nejnižší šachovou soutěž a měl pár členů…

Ocenění převzali Josef Fuksa, Aleš Kafka, Josef Bednařík a František Veselský

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *