Krajský přebor mladších žáků

V sobotu 10.2.2024 se ve Zlíně uskutečnil Krajský přebor šestičlenných družstev mladších hráčů. Prezentovalo se celkem 10 týmů. Hošťálková se do soutěže přihlásila po několikaleté pomlce.

Hráli jsme ve složení : Eliška Císařová, David Kovář, Lukáš Kovář, Mikuláš Bělota, Olga Hradilová a Natálka Flachsová. Bohužel chyběla naše malá hvězdička Barborka Jochcová, která měla být jednou z opor týmu.

Zvítězili jsme ve třech zápase, ve třech jsme podlehli soupeřům a připsali si také jednu remízu. První dva zápasy se naši hráči rozkoukávali a zvykali si na nové prostředí. V jedné partii jeden zkušený hráč ztratil postupně nepozornosti dámu i dvě věže.

Eliška Císařová na první šachovnici se stala remízovou královnou. Potenciál hráčky ukazuje, že v budoucnosti by mohla s dalšími zkušenostmi získat větší sebedůvěru a jít se soupeři do koncovky a poprat se o vítězství. V jedné partii chtěla brát remízu ale následně pokračovala a partii vyhrála.

Na druhé šachovnici David a na třetí šachovnici Lukáš odvedli svůj dobrý standard. Naše sedmá hráčka Zuzana Hradilová sbírala body v družstvu mix. Pro ostatní děti byl tento turnaj náročný. Ale jsou perspektivní a v dalším roce již mohou družstvo vytáhnout i na medailové umístění. Vyjadřuji poděkování všem hráčům za úsilí a snahu dosáhnout co nejlepších výsledků. 

Přikládám konečné pořadí družstev mladších žáků. Chtěl bych poděkovat rodičům žáků, kteří zajistili dopravu žáků na turnaj. Jaro Košela

Odkaz na výsledky zde.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *