Tým E uhrál ve Valašské Bystřici cennou remízu

Ve 3. kole Regionální soutěže nás čekal venku tým Valašské Bystřice E. Vzhledem k velké marodce jsme měli problémy se sestavou, do Valašské Bystřice jsme však odjeli v plném počtu. Svou premiéru v soutěži dospělých měl malý David Kovář, pro kterého to byl velký den. Všichni hráči věděli, že nás čeká těžký zápas. 

Na páté šachovnici nastoupil David Kovář. Ve své premiéře se snažil, ale zkušenější soupeř ho ve střední hře přehrál a prohrávali jsme 0:1. 

Na čtvrté šachovnici zahrál Lumír Povala velmi dobře zahájení, pozičně svého soupeře přehrál a brzy zvítězil. Tím jsme vyrovnali na 1:1. 

Na první šachovnici hrál černými figurami pan Krejčí proti elově silnějšímu soupeři. Zvolil solidní zahájení a když ve střední hře došlo k hromadné výměně figur a pozice se hodně zjednodušila, soupeři se dohodli na remíze. 

Na třetí šachovnici hrál Václav Vaculčík. Ze zahájení měl jeho soupeř malou výhodu a snažil se hrát na výhru. Vaškovi se podařilo ve střední hře vyrovnat a vytvořil si dva spojené nebezpečné pěšce, kteří ohrožovali bílého krále. Ve vyrovnané pozici se soupeři dohodli na remíze. Stav zápasu byl tedy 2:2.

Rozhodovalo se opět na druhé šachovnici. Snažil jsem se bílými získat výhodu, ale po výměně lehkých figur se pozice zjednodušila a zcela vyrovnala. Nabídl jsem proto soupeři remízu, kterou přijal. Tímto se stanovilo konečné skóre zápasu na 2,5 : 2,5.

S remízou jsme samozřejmě byli velmi spokojeni a myslím, že i naši soupeři. Příští čtvrté kolo naší soutěže máme volno a 17.12. nás čeká doma v pátém kole tým ŠO SOKOL BYSTŘIČKA „B“.

Zapsal Josef Fuksa

 Výsledky zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *