Déčko zahájilo sezónu vysokým vítězstvím v MEZU

V letošní sezóně postavil v Regionálním přeboru tým s pořadovým písmenem D. Jedná se o jediné družstvo, které hraje v opačném termínu než zbytek. I díky tomu se nám sestava staví trošku jednodušeji a hraje vždy ten, kdo má chuť a zájem.

V prvním kole letošního ročníku jsme vyzvali MEZ Vsetín. V zápase se proti sobě utkali následující dvojice:

A jak samotné klání probíhalo? Po hodince a půl jsem na naše konto připsal první bod já. Soupeř zvolil méněcennou variantu v zahájení a po následných nepřesnostech jsem průlomem v centru šachovnice začal sbírat materiál a následně již hrozil matem. Partie skončila po 18 tazích. Jako kapitán jsem tedy zavelel k vítězství! (Hurta – Bednařík 0-1)

Výborný výkon předvedl Alda, který velmi pěkně obětoval pěšce a následně přes taktické kombinace soupeře donutil rezignovat. Nutno dodat, že Aleš se stejným soupeřem hrál i v minulém roce, ale letos to byla povedená partie. ( Martinák – Kafka 0-1)

Následně skončila první remízová partie zápasu. Jara Surý hrající černými figurami vyšel ze zahájení s vyrovnanou pozicí. Následně mě přišlo, že pozice byla trošku lepší. Jara však dle zápasové taktiky věděl, že stačí zkušeně match remizovat a zbytečně netlačit na pilu. (Tkadlec – Surý 1/2)

Popis není dostupný.
Lumír Povala a Jara Surý

Následně týmu udělal radost na první desce hrající Tom, který udržel na uzdě zkušeného Pavla Lva. Náš hráč mající černé kameny nepustil soupeře do větší taktických zápletek a po oběti kvality ze strany hráče MEZU se oba hráči domluvili na remíze pomocí 3x opakované pozice. (Lev – Galda 1/2)

Nic neriskoval také na 6. šachovnici hrající Luboš Vaculík, který v poklidné partii dokráčel do remízy. (Šulák – Vaculík 1/2)

Popis není dostupný.
Zprava Tomáš Galda, Laďa Pala, Milan Zelenka, Aleš Kafka, Luboš Vaculík a Lumír Povala

Následně připsal další celý bod Milan, který od začátku mačkal soupeře ze všech stran. Pozice bílého měla hned několik citelný strategických slabin, na které mohl Milan postupně směřovat svůj útok. Soupeř však po rouškou řítící se temnoty ztratil kvalitu a kapituloval. (Bařinka-Zelenka 0-1)

Poslední celý bod na naše konto přidal Laďa Pala, který tlačil zkušeného Sagánka. Soupeř měl v jeden moment nepříjemný úder na dámském křídle tahem a5, ten však nezahrál a postupně se pozice rozsypala. Laďa soupeře rozložil na posledních třech řadách a bylo dobojováno! (Sagánek – Pala 0-1)

Popis není dostupný.

Posledním zápasovým bojovníkem byl nováček letošní sezóny v našem oddíle Lumír. K šachu se vrátil po mnoha letech a hned ve druhém zápase (hrál ještě o týden dříve za E tým) vyzval zkušeného Františka Paráka. Lumír i díky malé herní praxi ztratil ve střední hře figuru. Následně však zavelel k nepříjemnému útoku což mu nakonec vyneslo cennou remízu díky mnoha zápletkám, které na šachovnici číhaly.

Jako kapitán, tedy mohu zápas shrnout za velmi vydařený. Týmový výkon, bez jediné prohry! Všem hráčům děkuji za předvedeny výkon a těším se na další společné setkání.

Kompletní výsledky zde.

JB

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *