Ani v září jsme nezaháleli!

I v první podzimní měsíc byli naši kluboví hráči dosti aktivní. V tomto článku se ohlédneme za akcemi, jež členové Šachy Hošťálková navštívili.

Na začátku září, konkrétně 2. 9. 2023, se skupinka hošťálovských šachistů zúčastnila turnaje v Ludslavicích, o kterém jsme vás informovali v jednom z našich předešlých článků.

Další zastávkou tažení hráčů pod hlavičkou klubu Šachy Hošťálková se stala nedaleká obec jménem Valašská Bystřice. Ve dnech 9.—16. 9. 2023 se zde uskutečnilo klání s názvem Valašská Bystřice OPEN v klasickém šachu. Náš klub byl reprezentován bojovným duem v podání Milana Zelenky a Josefa Fuksy. Po celkových devíti partiích se hošťálovští hráči umístili na: 25. místě – Milan Zelenka s 5 body a 61. místě – Josef Fuksa s 3,5 body.

Milan Zelenka ve Valašské Bystřici

Valašská Bystřice však nabídla i další formu měření sil na šachovnicích, a to uspořádáním doprovodného rapid turnaje, který se konal 13. 9. 2023. I zde měl náš klub zastoupení, a to díky Josefu Fuksovi. Pan Fuksa získal celkem 1,5/7 bodů, což mu stačilo na umístění u konce tabulky. Nutno podotknout, že se této akce zúčastnila řada silných a mladých šachistů, tudíž šlo o velice silnou konkurenci pro našeho matadora.

Josef Fuksa – druhý zleva

O týden později (23. 9. 2023) se ve stejný čas uskutečnily dva rapid turnaje. Jeden zval šachové nadšence do Počátků a ten druhý do Dolního Benešova. Co dodat, jednalo se o velké vzdálenosti, které mnohé šachisty z opačných koutů republiky odradily od účasti. Avšak toto tvrzení nelze, a ani snad nikdy nepůjde, použít na náš valašský klub. Do obou míst totiž zavítala „hošťálovská stopa“. V Počátcích srdnatě bojoval pan Fuksa, kdy s 3,5 body z 9 kol dosáhl na umístění do 40. místa. Na opačné straně České republiky se v extrémně silné konkurenci snažil uplatnit své dovednosti Milan Zelenka. Bohužel se Milanovi nevyvedla druhá půlka turnaje, což s 4,5 body z celkových 9 stačilo pouze na 50. příčku.

V pátek 29. 9. 2023 se v hojném počtu uskutečnil uzavřený oddílový blitz turnaj v Hošťálkové. Pro klání o nejlepšího hráče klubu si našlo čas celkem 16 šachistů a šachistek různých věkových kategorií. Tato suma přihlášených odehrála akci systémem „každý s každým“. V přátelské atmosféře se nejlépe dařilo Věře Medunové, která svou formou a zkušenostmi získala 14,5 bodů. Pro druhé místo si se 14 body došel Ondřej Karlík, následovaný třetím Josefem Bednaříkem s 13,5 body.

Následující den se v Orlové uskutečnila akce v rapid formátu. Mezi zúčastněnými figurovala i silná hošťálovská dvojka – Kilián Slovák a Milan Zelenka. Naši zkušení šachisté si počínali solidně. Jak Kilián, tak i Milan si po náročných devíti kolech připsali na svá konta 6,5 bodu. Onen zisk jim stačil na 6., respektive 9. místo.

Všem našim hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu! Pevně věříme, že si díky této přípravě slibně povedou v nastávající sezóně, jež nedávno odstartovala!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *