Šachový kroužek v kašavské škole!

Šachy jsou považovány za pozoruhodný nástroj, který rozvíjí rozumové dovednosti, soustředění, paměť a analytické schopnosti člověka. Pomáhají dětem ve škole, v budoucím zaměstnání i v osobním životě. Převládá názor, že by bylo dobré, kdyby každé dítě hrálo šachy, jak tomu bývalo před nástupem PC her a internetu. V řadě zemí byly šachy zavedeny do škol s cílem zvyšovat inteligenční kvocient dětí. V roce 2012 přijal Evropský parlament deklaraci, ve které doporučuje zavedení šachů do vzdělávacích systémů členských států EU. V současné době jsou součástí výuky v šedesáti zemích světa.

I proto jsme se rozhodli v letošním školním roce po dohodě s vedením školy opět vést šachový kroužek pro děti ve spolupráci a pod záštitou šachového oddílu Hošťálková. Šachový kroužek navazuje na loňský školní rok. Děti byly rozděleny do dvou samostatných skupin. První kroužek je pro děti v první třídě – začátečníci. Druhý kroužek je pro mírně pokročilé děti, které již navštěvovali kroužek v loňském školním roce. V prostorách Základní školy probíhají oba kroužky po vyučování vždy ve středu od 13 do 15 hodin. Pro výuku máme zajištěn kompletní šachový materiál. Za to patří poděkování vedení školy a obecnímu zastupitelstvu, které nám zakoupilo šachové soupravy a digitální šachové hodiny. Tento materiál využívají děti v kroužcích a zůstane majetkem školy. Zatím je v obou kroužcích přihlášeno deset dětí, avšak počet se může v průběhu roku měnit. Šachový kroužek vede trenér a člen šachového klubu Hošťálková pan Josef Fuksa. Po dohodě s vedením školy je náš kroužek přihlášen do celostátního projektu Šachy do škol 2023 – 2024.

Vážení rodiče, pokud byste měli zájem dětem odtajnit krásy královského světa není nic jednoduššího než je přihlásit do našeho šachového kroužku. Těšíme se na vzájemnou spolupráci a setkání.

Josef Fuksa; Šachy Hošťálková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *