Naše valašská reprezentace na MČR družstev

V polovině července, konkrétně 13. 7.-16. 7. 2023, se v Pardubicích sehrál další ročník velmi oblíbeného MČR družstev. Hošťalovský klub nemohl samozřejmě vynechat svou tradiční účast. I díky našim kamarádům z pohoří Jeseníků, se výpravy zúčastnilo celkem šest hráčů (sestupně): Patrik Gnida, Jakub Krejča, Roman Gawlas, Jan Malčánek, Tomáš Galda a Pavel Hampl.

Turnaj byl sehrán tempem 90+30 po konec partie s losem na 7 kol. Ke každému zápasu nastupovalo kvarteto šachistů z celkově 6 možných.

Mužstvu, jehož hráči měli průměrný věk cca 25 let, se v počátku národního klání vcelku dařilo. Po 5. kole byly vyhlídky o solidní umístění nadějné (8/10 bodů). V poslední hrací den – neděle – se však úspěšná „šňůra“ přetrhla… Příčinou byla absence jakéhokoliv bodového zisku v 6. a 7. kole. Náš tým tak spadl ze startovní příčky č. 28 až na konečné 53. místo.

Zprava: Patrik Gnida, Jakub Krejča, Roman Gawlas a Jan Malčánek

Družstvu se po šachové stránce tentokrát nevedlo úplně dle představ, společenská kapitola čtyřdenního pobytu v Pardubickém kraji však vše dozajista napravila.

Kompletní výsledkovou listinu naleznete zde, stránky pořadatele.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *