MČR v bleskovém šachu

V pátek 20.12. jsem se vydal na předvánoční výlet s tím, že si v sobotu zahraji bleskáč v Praze. Skončil jsem brzy v práci a mohl jsem tak nasednout do vlaku směr Praha. Ovšem v ten den se mi naskytla možnost zajímavého ubytování v Lázních Bělohrad u dlouholetého kamaráda, kterého znám už od dětských let z těch nejnižších kategorií a tak jsem neváhal ani vteřinu a v Kolíně přeskočil na druhý vlak směr Trutnov. Kolem osmé hodiny večerní mě vlak vyhodil v oných Lázních a po krátké procházce jsem dolezl až do malebného domu hned za nějakou zkrachovalou fabrikou. Ptáte se, že u koho jsem spal?

Letos čtvrtý na MČR můžu ve vážných a pátečního večera ještě nic netušící medailista z MČR v blesku Tomáš Kraus. Večer jsme zablicali i s jeho přítelkyní (v sobotu mezi ženami čtvrtá, Naty Richterová) úspěšná skoro rodinka nemyslíte?

No nic teď už k turnaji.. Ráno jsme vyjeli před osmou a v Praze jsme byli akorát na prezenci. Chtěl jsem hrát odvážné šachy, zkoušet něco nového a v žádném případě neremizovat. Bohužel výsledek stál za houby. Jednoduché přehlížení figur jednotahově nebo dvoutahových matů s věžkou více mi nestačilo na lepší jak 113. místo s bilancí 8-0-7. Jedním slovem ostuda, ale splnil jsem si alespoň jeden cíl a to absolvovat turnaj bez remízy.

Co se týče organizace tak byla překvapivě výborná, ale velká kaňka na všem jako každým rokem je nedýchatelnost v sále kongresové budovy na Vyšehradě. Chtělo by to příště někde blíž balkonu nebo někde, kde je alespoň poblíž okno či klimatizace.

Vítězem turnaje se stal David Navara před druhým Viktorem Lázničkou a třetím skvělé finišujícím Tomášem Krausem. Za zmínku určitě stojí i výborný úspěch Kuby Roubalíka hájící barvy našeho áčka, kde s jedinou prohrou proti Navarovi předvedl, myslím si, životní výkon a jako 30. nasazený skončil na výborném čtvrtém místě.

Ondra Karlík

Odkaz na výsledky a fotogalerii: ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *