Céčko vyřídilo oslabené béčko Karolinky

Uplynulý víkend, konkrétně 5. – 7. listopadu, naše klubovna v DPS praskala ve švech, po pátečním a sobotním úspěšném školení rozhodčích, o kterém bude určitě samostatný článek, se v neděli odehrálo 2. kolo Regionální soutěže Vsetín. Naše céčko přivítalo na domácí půdě oslabené béčko Karolinky. Soupeři dorazili ve čtyřech hráčích, zatímco domácí i kvůli omluvenkám a nemocím nastoupili v kompletnější sestavě, než se předpokládalo. Kvůli omluvence Jáchyma Karlíka a Jirky Vaculíka na poslední chvíli byli povoláni do boje Pepa Bednařík a Michal Ondroušek. Po zhruba 3,5 hodince, kdy se táhl litý boj na první šachovnici, zvítězilo naše céčko jasně 4:1.

První, kontumační výhru pro naše céčko připsal Michal Ondroušek.

Poté skončila první partie utkání po necelé hodince a tři čtvrtě, kdy na čtvrté šachovnici připisuje první půlbod v hošťalovském dresu Josef Fuksa. Josef černými figurami ztratil ve střední hře pěšce. Avšak pozice byla složitá, soupeř se nesprávně zorientoval a našemu hráči se podařilo partii dovést do pozice s nestejnopolými střelci. Po několika tazích se hráči shodli na remíze.

Celý bod následně na naše konto připrav v jednobrankové partii Luboš Vaculík hrající na druhé šachovnici. Po úvodní tahu soupeře 1. f4 zahrál Luboš f5 a vystavěl pevnou pozici vznikající v Holandské obraně. Ve střední hře soupeř přehlédl ztrátu pěšce. Poté již náš hráč spolehlivě soupeře přehrával a získával další a další výhody, jenž precizně přetavil v bod.

Předposlední dohrál nejstarší člen sestavy Jaroslav Surý. Jara stál celou partii podezřele. Oba hráči se rozhodli pro útok a zvolili opačné rošády, což však dle mého zvýhodňovalo černé barvy. Soupeř však obětoval figuru, kde však následovalo nepřesné pokračování a Jara měl nakonec dle mého vyhranou pozici. Oběma hráčům se však krátil čas a nejspíš pozici nedokázali objektivně zhodnotit, shodli se tedy na remíze.

Poslední jsem dohrával na první já (Pepa). Dle nasazení se mělo jednat o vcelku jasné vítězství pro nás. Avšak soupeř hrající nad své elo hodnocení, naopak já hrající, jako bych figurky tři roky neviděl, síly na šachovnici poměrně vyrovnalo. Hrál se Caro-can, kde bílý po celou partii tlačil, avšak ne a ne přijít na rozhodující úder. Když už se vždy zdálo, že by v pozici mělo něco býti, tak bílý přehlédl stěžejní tah a partie se nadále plácalo okolo rovnováhy. Až po více než 3 hodinách jsem konečně v koncovce zasadil po chybě soupeře závěrečný úder a pozici dotáhl to zdárného konce.

Tímto naše céčko připsalo suverénní vítězství 4:1 a nejen díky odložení zápasu Rajnochovic se vyhřívá na prvním místě souteže. Držme všichni palce, aby se našemu céčku díky současným, ale hlavně budoucím zákazům, podařilo odehrát za týden 3. kolo proti céčku Karolince.

JB

Kompletní výsledky, sestavy atd. můžete studovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *